Antena Căutare

Amenda de pana la 500 de lei pentru cine nu-si declara veniturile de anul trecut pana in 25 mai

600.000 de romani care au obtinut in 2011 venituri din chirii, activitati agricole, activitati comerciale, jurnalism, operatiuni cu valuta sau vanzarea actiunilor la bursa trebuie sa ajunga la Fisc pana vinerea viitoare, 25 mai, sa depuna declaratia de venit (formularul 200) sau sa o transmita prin internet, amenda putand ajunge si pana la suma de 500 de lei.

"Declaratia privind veniturile realizate in Romania" se refera la persoanele care anul trecut au castigat bani din salarii, pensii, jocuri de noroc, transferul proprietatilor imo¬biliare sau activitati agricole a caror impunere este finala (impozitul calculandu-se prin retinere la sursa prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii produselor livrate).

O solutie pentru cei care lasa pe ultima suta de metri declararea veniturilor realizate in anul precedent ar fi obtinerea unui certificat digital, care nu este ieftin.

Amenda pentru cei care nu reusesc sa depuna in termenul legal formularul 200 pot fi sanctionati cu o amenda de cinci ori mai mare decat in anii trecuti.

Foto: Intact Images

Euro s-a oprit din crestere: 4,4435 lei... Mancarea de import, vanduta si de 20 de ori mai scump in supermarketuri!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x