Căutare Live

Germania: Aproximativ 80.000 de străini, autorizaţi să participe la culesul recoltelor în aprilie şi mai

Germania a autorizat 80.000 de muncitori străini să vină în ţară să participe la recoltarea fructelor şi legumelor, printr-o derogare de la interdicţia de intrare pe teritoriul german implementată în lupta împotriva epidemieinoului coronavirus, relatează Reuters.

Ministerele germane ale Agriculturii şi Internelor au încheiat joi un acord care stabileşte o cotă de 40.000 de muncitori sezonieri în aprilie şi alţi 40.000 în mai.

Aceşti muncitori urmează să fie aduşi în Germania mai degrabă cu avionul decât cu autocarul, în vederea unei evitări a riscului contaminării.

Este necesar ca ei să se supună unor controale medicale şi să respecte distanţa de securitate la locul recoltării.

Majoritatea acestor muncitori sezonieri provin în general din ţări din Europa de est ca Polonia, Bulgaria şi România.

Guvernul federal vrea totodată să recruteze aproximativ 10.000 de persoane din Germania, din rândul şomerilor, studenţilor sau solicitanţilor de azil pentru a munci pe câmp.

În Franţa, ministrul Agriculturii Didier Guillaume i-a îndemnat săptămâna trecută pe francezi să se alăture ”marii armate de agricultori”, pentru a hrăni ţara pe timpul crizei sanitare şi în vederea unei evitări a penuriei de fructe şi legume.

Sursa : news.ro

România accesează 400 milioane de euro de la Banca Mondială pentru combaterea impactului socio-economic al pandemiei de ... Indicele ROBOR la 3 luni a revenit vineri la 2,55%, cel mai scăzut nivel atins din 7 mai 2018...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri