Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Autoritatea de Supraveghere Financiară: Entităţile supravegheate de ASF vor transmite corespondenţa şi informaţiile către autoritate doar în format electronic

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat miercuri că a adoptat Instrucţiunea nr. 1/2020 privind transmiterea raportărilor şi a altor documente către ASF în perioada aplicării măsurilor excepţionale generate de criza Covid-19, iar în perioada aplicării măsurilor excepţionale, entităţile autorizate, reglementate şi/sau supravegheate de către autoritate vor transmite corespondenţa, raportările, informaţiile şi alte documente prevăzute de legislaţia aplicabilă, către autoritate, doar în format electronic.

Instrucţiunea, care a fost transmisă Monitorului Oficial al României, se aplică pe perioada existenţei stării de urgenţă şi intră în vigoare la data publicării.

”Documentele menţionate vor fi transmise pe adresa de e-mail a ASF, dedicată acestei proceduri, . În cazul raportărilor prevăzute de legislaţia aplicabilă în domeniul asigurărilor vor fi utilizate aplicaţiile ASF–EWS sau e-Hub, iar în cazul raportărilor prevăzute de legislaţia pieţei de capital se utilizează aplicaţiile prevăzute de legile în vigoare, aplicabile fiecărui tip de raportări”, informează ASF.

Documentaţia transmisă ASF va fi păstrată la sediul entităţii, pentru a putea fi disponibilă pentru verificare la solicitarea autorităţii ori de câte ori va fi necesar.

Sursa : news.ro

Recomandari