Căutare Live

Avansul afacerilor din industrie a încetinit în octombrie la 3,3%

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în luna octombrie cu 3,3%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm încetinit faţă de luna precedentă, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În septembrie, afacerile din industrie au crescut cu 5,2% faţă de aceeaşi a anului trecut şi cu 12% faţă de luna precedentă.

În octombrie, cifra de afaceri din industrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, a crescut pe ansamblu cu 3,3%, datorită creşterii înregistrate în industria extractivă (+12%) şi în industria prelucrătoare (+3,1%).

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,9%), industria bunurilor de uz curent (+6,3%), industria bunurilor intermediare (+4,8%) şi industria bunurilor de capital (+0,9%). Industria energetică a scăzut cu 3,2%.

În perioada ianuarie-octombrie, afacerile din industrie au înregistrat un avans de 5,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 2018, cifra de afaceri din industrie, comparativ cu 2017, a crescut pe ansamblu cu 11,8% datorită creşterii industriei prelucrătoare (+12%) şi industriei extractive (+6%).

Sursa : news.ro

Grupul saudit Aramco a atins joi o valoare de piaţă record de 2.000 de miliarde de dolari... Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la cel mai mare nivel din ultimele 2 luni şi jumătate...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri