Antena Căutare

BCE: Daca Grecia intra in incapacitate de plata se declanseaza haosul

Yves Mersch, membru in Consiliul Guvernator al Bancii Centrale Europene, a declarat ca intrarea Greciei in incapacitate de plata pe datoria de stat ar declansa haosul.


Mersch a criticat modul in care liderii europeni au luat decizii in privinta crizei datoriilor de stat. "Sunt prea multe interese divergente. Nu creeaza un mediu foarte favorabil luarii de decizii", a aratat oficialul intr-o intalnire cu presa la reuniunea anuala a Bancii pentru Reglementare Internationala, de la Basel.

Grecia a luat in luna mai a anului trecut un imprumut de urgenta de 110 miliarde euro de la Uniunea Europeana si FMI si are nevoie acum de un nou ajutor de marime similara, pentru a se finanta pana in 2014. Premierul George Papandreou a promis, joi, la summit-ul liderilor UE, un program de austeritate pe cinci ani in valoare de 78 miliarde euro, care cuprinde cresteri de taxe si reduceri ale cheltuielilor publice.

sursa:Jurnalul

foto: bilanz.ch

ANAF ar putea cere teatrelor contributii pentru angajatii platiti cu drepturi de autor... Termoelectrica va concedia 300 de angajati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x