Antena Căutare

Calea sigură către reușită. Ce școli i-au propulsat pe cei mai cunoscuți oamenii de afaceri în carieră

Universitatea absolvită este o carte de vizită pentru multe persoane. Deși se pot întâlni excepții precum Bill Gates sau Steve Jobs, care au cunoscut succesul fără să termine facultatea, majoritatea celor care au funcții importante și administrează afaceri de succes au studii pe măsură.

Universitatea absolvită este o carte de vizită pentru multe persoane. Deși se pot întâlni excepții precum Bill Gates sau Steve Jobs, care au cunoscut succesul fără să termine facultatea, majoritatea celor care au funcții importante și administrează afaceri de succes au studii pe măsură.

Iată care sunt școlile care au contribuit la formarea unora dintre cei mai de succces afaceriști sau directori executivi (CEO) din lume:

London Business School, Marea Britanie

Aceasta este una dintre cele mai prestigioase școli din Regatul Unit și, totodată, una dintre școlile de top din domeniul administrării afacerilor. Fondată în anul 1964, la Londra, s-a plasat pe locul I într-un top al celor mai bune școli de business întocmit de Financial Times.

Articolul continuă după reclamă

Numeroși directori executivi de la vârful unor mari companii multinaționale au studiat aici. Printre ei se numără Cyrus Pallonji Mistry, om de afaceri și CEO al Tata Group, Richard Greenbury fost CEO al Marks & Spencer și Jean Tirole, laureat al Premiului Nobel pentru Economie se numără printre cei care au mers la această școală. Și un om de afaceri din România a absolvit cursurile acestei instituții. Este vorba despre Liviu Tudor, președintele Genesis Development, o companie de investiții și dezvoltări imobiliare, care deține două parcuri de birouri de clasa A in București.

Harvard Business School, SUA

Școala de Business de la Harvard este extrem de cunoscută și apreciată. Cu absolvenți care au devenit personalități importante atât în lumea businessului - David Viniar, director la Goldman Sachs - cât și în lumea politică - George W. Bush, Michael Bloomberg - această școală este una dintre cele mai prestigioase din lume.

Anul trecut, programul de MBA de la această instituție a fost plasat pe locul I de către publicația economică Bloomberg.

Institutul de Tehnologie Massachusetts, SUA

Fondat în 1861, Institutul de Tehnologie din Massachusetts (prescurtat MIT) a adunat de-a lungul anilor o mulțime de minți strălucite. Buzz Aldrin, membru al echipajului de pe Apollo 11 și unul dintre primii astronauți care a pus piciorul pe Lună, este absolvent al MIT.

Președinta Sony International Production, Andrea Wong, este absolventă MIT, la fel și Brian Halligan, cofondator și CEO al HubSpot. Un alt fost student celebru de la MIT este și Jonah Peretti, cel care a fondat The Huffington Post și Buzfeed.

Institutul de Tehnologie Zurich, Elveția

Revenim în Europa unde găsim unul dintre cele mai prestigioase universități tehnice din lume - Institutul de Tehnologie Zurich – ETH Zurich. Universitatea a fost fondată în 1854 și este plasată an de an între primele cinci universități din Europa. Peste 30 de foști studenți de aici au câștigat Premiul Nobel, dar cel mai cunoscut dintre ei este Albert Einstein, care a fost și profesor aici.

Și numeroși directori din mari companii au studiat la ETH; Patrick Hämmerle, Zahra Ariyafar sau Hanspeter Keel sunt doar câteva nume dintre zecile de absolvenți de success ai acestei instituții.

Facultatea de administrare a afacerilor din Fontainebleau, Franța

Institut Européen d'Administration des Affaires, prescurtat INSEAD, este considerat institutul care a dat cei mai mulți CEO la companii de top. Școli INSEAD au mai fost deschise și în Singapore și Abu Dhabi, însă cea din Fontainebleau este cea mai prestigioasă.

Printre directorii care au învățat aici îi regăsim pe António Horta-Osório (CEO al Lloyd’s Banking Group), Gonzalo Gortázar (CEO al CaixaBank), Helge Lund (CEO al BG Group), Tidjane Thiam (CEO al Prudential). Inclusiv Johann Schneider-Ammann, președintele Elveției, a studiat aici.

Nu putem să trecem în revistă școli de prestigiu fără să le amintim și pe cele precum Sorbona (Franța), Oxford (Marea Britanie) sau Yale (SUA).

Sursa foto: Shutterstock

Cum pot magazinele românești să reziste în fața lanțurilor străine de supermarketuri... Românii pot primi până la 8.000 de lei dacă își schimbă sistemul pentru încălzirea casei...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x