Antena Căutare

Diaspora tine Romania pe linia de plutire. Cati bani au trimis romanii din strainatate

E criza in Europa, dar familia e sfanta. In plina confuzie economica, in conturile Romaniei au intrat doua miliarde de euro din exterior. Si nu de la vreo institutie financiara straina, ci de la romanii care muncesc peste granite si trimit tot mai multi bani spre noi.

Dana are sase ani de cand munceste in strainatate. Patru ani a stat in Italia, iar de doi ani lucreaza in Anglia, alaturi de sot. Pana sa plece era ospatarita la un restaurant din Iasi. Castiga mai putin de 1.000 de lei. Si-a dat seama ca nu-i ajung banii, mai ales ca au si un copil. Munceste acum umar la umar cu barbatul ei pe santier. Si trimite bani in Romania.

Banii transferati de „stranieri" catre cei de acasa sunt la maximul ultimilor trei ani. Cel mai mic nivel al transferurilor semestriale ale muncitorilor romani de afara s-a inregistrat in 2011, la 1,66 miliarde euro.

Banii trimisi de romani acopera managementul defectuos al autoritatilor. Au ajuns sa fie principala sursa de finantare a contului curent.

Cele 2 miliarde de euro aproape ca ajung din urma sumele atrase de Romania din absorbtia de fonduri europene si din investitiile straine la un loc.

foto: Hepta.ro

Apicultura, grav afectata de seceta. Pretul mierii va creste... CE a aprobat cofinantarea autostrazii Timisoara-Lugoj si a centurii Timisoarei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x