Căutare Live

Comisia Europeană a aprobat condiţionat achiziţia de către Vodafone a afacerilor prin cablu ale Liberty Global din România, Cehia, Germania şi Ungaria

Comunicatul Comisiei precizează că aprobarea preluării este condiţionată de respectarea în totalitate de către Vodafone a angajamentelor asumate pentru a elimina problemele legate de concurenţă.

Comisia Europeană a aprobat joi, condiţionat, achiziţia de către Vodafone a afacerilor prin cablu ale Liberty Global în România, Cehia, Germania şi Ungaria. În România şi Ungaria, Comisia Europeană nu a identificat probleme legate de un impact asupra concurenţei, potrivit unui comunicat al Executivului comunitar.

Comunicatul Comisiei precizează că aprobarea preluării este condiţionată de respectarea în totalitate de către Vodafone a angajamentelor asumate pentru a elimina problemele legate de concurenţă.

”În societatea noastră modernă, accesul la servicii broadband şi de televiziune de calitate şi la un preţ accesibil este aproape la fel de solicitat ca accesul la apă curentă. Am aprobat astăzi achiziţia de către Vodafone a afacerilor Liberty Global din Cehia, Germania, Ungaria şi România, cu condiţia unor remedii menite să asigure că clienţii vor continua să beneficieze de preţuri corecte, servicii de înaltă calitate şi produse inovatoare”, a afirmat în comunicat comisarul Margrethe Vestager.

Decizia urmează unei investigaţii aprofundate a tranzacţiei propuse, care implică achiziţia de către Vodafone a afacerilor Liberty Global din Cehia, Ungaria, România şi Germania. Afacerile Liberty Global în aceste ţări constau în mare măsură în operaţiuni prin intermediul reţelelor prin cablu.

În mai 2018, Vodafone Group a anunţat un acord de 18,4 miliarde de euro pentru preluarea operaţiunilor Liberty Global din Germania, Cehia, Ungaria şi România.

Grupul Liberty Global este prezent în România prin intermediul operatorului de telecomunicaţii UPC, care este afiliat la UPC Broadband, divizia europeană a Liberty Global.

Sursa : news.ro

BNR Curs valutar 18 iulie 2019. Euro și dolarul scad... Transgaz anunță că au fost finalizaţi 215 kilometri din conducta BRUA-faza 1, din lungimea totală de 550 km...
Parteneri
De ce te simți mereu obosită. Care este explicația experților
Catine.ro
Ultimele știri
x