Antena Căutare

Cum arde CFR banii publici

In timp ce mii de oameni sunt lasati pe drumuri din lipsa de fonduri, CFR cheltuieste banii pentru introducerea biletelor termoactive. Chiar in acest an, in spatele a doua contracte, primul atribuit in luna februarie, in valoare de 225.600 de euro si al doilea semnat in luna iunie, in valoare de 474.000 de lei, CFR introduce mai intai closca si pe urma ouale de aur in afacere.

Practic, in luna februarie sunt achizitionate imprimantele termice pentru emiterea legitimatiilor de calatorie in trafic international si ulterior este atribuit aceleiasi firme si contractul privind biletele de hartie termica.

Contractul are o forma-cadru si o durata de desfasurare pana in 2014, putand fi bineinteles modificat prin acte aditionale. Firma care a castigat visul european al CFR-ului - ce tocmai ne ameninta cu scumpirea pretului biletelor - se cheama Tera Software & Consulting TSC SRL.

Potrivit propriei pagini de internet, societatea s-a infiintat in 1998, este reprezentant comercial al unor producatori IT de prestigiu si, in acelasi timp, ofera servicii de programare. Societatea se lauda cu numeroase contracte pe bani publici cu Ministerul Transporturilor sau societatile subordonate acestuia, dar si cu Tarom, Ministerul Justitiei, Posta Romana sau Curtea de Conturi. Aceste informatii nu se regasesc insa in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, informatie care ridica serioase semne de intrebare.

Lista ciudateniilor continua insa dupa verificarea datelor de la Registrul Comertului cu privire la aceasta firma. Multi ani, unic asociat si administrator al acesteia a fost Elisaveta Ionescu, o septuagenara, nascuta in 1929. Timp de sapte ani, femeia s-a ocupat de bunul mers al afacerii IT.

Abia in urma cu cinci ani, in aprilie 2005, sotii Elena si Ilie-Marcel Ionescu i-au luat din spate pensionarei dificila sarcina de a munci intr-un domeniu atat de sofisticat. De altfel, in perioada 2001-2003, Elisaveta Ionescu a fost actionara in Thema SA, o alta societate cu obiect de activitate referitor la importul echipamentelor IT.

Tot articolul, in Jurnalul National

VIDEO! Romanii, impovarati de credite... Al doilea smen cu Petromidia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x