- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ce variante au tinerii care își caută pentru prima dată un loc de muncă? Cum își pot găsi un job, odată studiile încheiate? Specialiștii în resurse umane vin cu câteva sfaturi.
Tinerii care își caută un loc de muncă și nu au altă experiență decât activitățile din timpul studiilor își pot crește șansele de angajare dacă apelează la una dintre următoarele soluții:
1. LinkedIn
LinkedIn este cea mai importantă rețea socială profesională, dar și o importantă platformă de recrutare. Îi poate pune pe tineri în legătură cu marile companii și cu profesioniștii din domeniul în care își doresc să se angajeze. Utilizatorii care își fac cont, dar nu au multă experiență profesională, pot trece activitățile de voluntariat, limbile străine cunoscute, pot publica articole scrise de ei și pot realiza un rezumat care să le pună în valoare CV-ul.
2. Voluntariatul
Activitățile de voluntariat sunt recunoscute ca experiență profesională de mulți angajatori. Tinerii care lucrează în folosul comunității pot primi certificate de competențe și scrisori de recomandare și pot demonstra că și-au dezvoltat diferite abilități care îi vor ajuta mai târziu la locul de muncă.
3. Internship-urile
O altă modalitate prin care tinerii își pot găsi un loc de muncă o reprezintă programele de internship oferite de marile companii, care își caută astfel potențiali angajați. Începând cu acest an, programele de internship sunt reglementate prin lege, astfel că stagiile nu se pot desfășura decât în baza unui contract, sunt plătite și sunt considerate vechime în muncă. Află mai multe detalii despre noile prevederi legale de care trebuie trebuie să țină cont angajatorii.
4. Antreprenoriatul
Tinerii care nu își găsesc un loc de muncă pot încerca și varianta unor activități pe cont propriu - ca freelanceri sau antreprenori. Chiar dacă primul business nu va fi un succes, experiența poate fi trecută în CV, numeroși angajatori apreciind acest gen de inițiative.
5. Blogul
Un blog pe o temă care are legătură cu jobul vizat le poate atrage atenția angajatorilor mai mult decât CV-ul. Cei care au un blog pot demonstra nu doar că scriu bine, dar și că sunt informați în legătură cu domeniul în care își doresc să lucreze.
Sursa foto: Shutterstock.com
Val de SCUMPIRI, din 2019. O nouă lovitură financiară pentru români!... Cum să pui mâna pe job-ul la care visezi. 3 idei care îți vor fi de ajutor...