Antena Căutare

Deutsche Telekom plateste 400 milioane de euro pentru 10% din actiunile OTE

Guvernul elen si-a exercitat optiunea de plasare a 10% din actiunile Hellenic Telecom (OTE) catre Deutsche Telekom (DT) pentru aproximativ 400 milioane de euro, care ar fi expirat la sfarsitul anului.

Astfel, grupul german isi majoreaza participatia la 40% plus un vot, iar statul elen pastreaza 10% plus un vot, informeaza Reuters.

Statul vrea sa vanda inca 6% din titlurile OTE, dar Deutsche Telekom solicita eliminarea regulilor care fac ca angajatii serviciilor de telefonie fixa din Grecia sa nu poata fi concediati pentru a cumpara aceasta participatie.

Grecia s-a angajat fata de institutiile financiare internationale sa atraga 50 miliarde de euro din privatizari pana in anul 2015, iar cele 10% din actiunile OTE reprezinta primele active instrainate prin acest plan.

Sursa: Financiarul

Ministrul Agriculturii: Producatorii de castraveti, despagubiti cu 247.200 de euro... Reuters: Economia mondiala incepe sa gafaie si sta sa cada iar in groapa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x