Antena Căutare

Economia neagra depaseste 30 miliarde de euro

Bugetul pierde 30 de miliarde de euro din venituri ca urmare a economiei negre, a spus Raymond Breden, presedinte al Camerei de Comert Romano-Britanica si Tax Services Director la KPMG Romania.

"O estimare profesionista arata ca 30 de miliarde de euro din veniturile bugetare sunt pierdute prin economia neagra", a declarat Raymond Breden pentru HardViews.eu.

El a mai adaugat ca desi este o suma enorma, cifra reala este de fapt mai mare. Reducerea economiei negre se poate realiza prin legi coerente, existenta unei autoritati fiscale bine instruite care sa poata identifica si anihila zonele economiei subterane. Reducerea taxelor si impozitelor nu inseamna automat si reducerea evaziunii fiscale.

"Nu exista dovezi statistice care leaga o reducere a ratei de impozitare, cu o reducere a economiei subterane. Nu exista nici o tara care sa poata produce acel tip de date statistice. Ocazional, in anumite zone in care autoritatile fiscale introduc masuri penale, cuplate cu o admistie, am putea vedea un efect limitat. Deci, singura solutie eficienta probabil pe termen lung este o mai buna aplicare a legilor de catre autoritatile fiscale", a spus Raymond Breden.

Sursa: Jurnalul National

Exclusiv! Misterul demisiei directorului Tarom: frica de reforma... Sistemul de carduri Piraeus Bank se intrerupe vineri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x