Antena Căutare

Elena Udrea si Marian Vanghelie construiesc 10.000 locuinte pentru tineri

Elena Udrea si Marian Vanghelie vor sa construiasca primul cartier ecologic din tara. Este vorba despre un nou cartier ANL de 10.000 de locuinte, care urmeaza sa fie ridicat in Prelungirea Ghencea. Jumatate dintre locuinte vor fi destinate tinerilor, iar cealalta jumatate angajatilor din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala si ai autoritatilor judecatoresti, informeaza Hotnews.

Terenul pe care vor fi construite blocurile apartine in acest moment Ministerului Apararii Nationale, dar va fi dat in administrare Consiliului local sector 5 pentru realizarea proiectului. Cele trei loturi de teren, insumand 101,5 ha, se afla in Str. Prelungirea Ghencea nr. 3-5, B-dul Ghencea nr. 45 si Str. Antiaeriana nr. 5-7. Proiectul va fi dezvoltat in parteneriat public-privat.

Deocamdata nu se stie nici cand vor incepe lucrarile nici cine este firma cu care se vor asocia cele doua institutii.

Potrivit unui comunicat trimis HotNews.ro de Ministerul Dezvoltarii, cartierul va fi realizat pornind de la o serie de principii europene, precum: crearea de comunitati durabile; utilizarea inteligenta a resurselor de teren, a constructiilor de locuinte, acces la transport public, integrare sociala si accesibiliate (acces la o locuinta decenta); calitate si inovatie in arhitectura cladirilor si designul spatiilor publice; proiectare si planificare urbana de maxima calitate astfel incat sa sprijine mediul; crearea unei retele de spatii verzi, de recreere si piste de circulatie nemotorizata; construirea unei infrastructuri economice si ecologice (mobilitate, accesibilitate, transport ecologic, utilizarea energiei regenerabile, conservarea energiei, utilizarea tehnologiilor verzi si inovatiilor, gestionarea deseurilor); implicarea comunitatii.

Sursa: Hotnews

Foto: Intactimages

ANOFM: Rata somajului a scazut usor in februarie, la 6,58%... UE s-a imprumutat pentru Romania si Irlanda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x