Antena Căutare

Emil Boc: Proiectele cu fonduri UE nu se blocheaza, vor fi finantate temporar de la buget

Referitor la faptul ca Executivul nu va mai trimite la Comisia Europeana, catre decontare, facturile aferente proiectelor cofinantate din fonduri UE, premierul Emil Boc a anuntat astazi ca proiecte nu vor fi oprite, ci finantate in continuare de la bugetul de stat. Guvernul va trimite facturile la Bruxelles doar dupa verificari suplimentare efectuate de autoritatile romane, contributia europeana urmand astfel sa fie recuperata ulterior de statul roman.

"Toate investitiile merg mai departe, nicio investitie nu se opreste in Romania, indiferent ca este pe bani bugetari sau pe fonduri europene, platile in acest moment se efectueaza de la bugetul de stat. Potrivit practicii europene, se trimit facturi la Bruxelles pentru a se recupera partea care reprezinta contributia Uniunii Europene. Noi mergem in continuare cu plata facturilor de la bugetul de stat si doar temporar si voluntar am decis, pana la verificari suplimentare, sa nu inaintam facturi la UE, pentru a evita riscul pierderii banilor europeni. Daca Uniunea Europeana, dupa ce am inaintat factura, vine si gaseste probleme la licitatii in Romania, pierdem banii. Daca noi corectam in tara inainte de a trimite factura, banii nu se pierd, raman in Romania si pot fi utilizati pentru alte proiecte"




Financiarul


Firmele prefera plata cash: valoarea incidentelor de plata a scazut cu 33%... Mugur Isarescu: "Moneda chineza, binevenita in Romania"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x