Antena Căutare

Enel X a semnat un acord pentru achiziţia a 55% din PayTipper şi îşi consolidează strategia pe piaţa serviciilor de plată

Enel X a încheiat un acord de achiziţie - sub rezerva aprobării sale de către Banca Italiei – a unei participaţii de 55% din capitalul social al PayTipper, instituţia de plată care are un acord cu o reţea extinsă de puncte de vânzare prin care oferă clienţilor săi servicii financiare, a anunţat joi compania, care precizează că proiectul este parte a strategiei sale de dezvoltare şi furnizare de servicii în sectorul financiar.

Prin această tranzacţie, Enel X îşi creşte punctele de contact cu clienţii şi obţine acces la o reţea de aproximativ 5.000 de magazine PayTipper din toată Italia.

"Acest acord reprezintă un pas înainte în strategia de creştere a pieţei serviciilor de plată şi ne oferă o prezenţă extinsă în întreaga Italie, cu acces la reţeaua de magazine PayTipper. Scopul nostru este să oferim oamenilor o gamă completă de soluţii financiare, de la plata digitală la posibilitatea de a alege punctele de vânzare cele mai apropiate de casele lor", a declarat Francesco Venturini, Head of Enel X.

Prin achiziţia participaţiei majoritare în cadrul PayTipper, Enel X va putea accesa o reţea de puncte de vânzare care cuprinde aproximativ 5.000 de magazine în toată Italia (dintre care aproximativ 3.000 sunt directe şi 2.000 sunt partenere), oferind un serviciu de plată complementar celui oferit de Enel X Financial Services prin intermediul platformei sale digitale.

Obiectivul este de a ajunge la persoane fizice care continuă să efectueze tranzacţii la businessurile participante şi care reprezintă împreună mai mult de 60% din plăţile în Italia.

„Intrarea Enel X în structura corporativă a companiei noastre deschide noi scenarii de creştere pentru PayTipper, care ne vor permite să extindem gama de servicii pe care le oferim publicului şi afacerilor, într-un mod inovator şi exclusivist”, a declarat Angelo Grampa, CEO PayTipper.

Enel X intenţionează să utilizeze cele două canale, digitale şi fizice, într-un mod complementar pentru a răspunde mai bine nevoile clienţilor săi. Prin urmare, accesul la canalul fizic şi o prezenţă mai largă în Italia vor permite extinderea modalităţilor de câştigare de noi clienţi şi promovarea produselor şi serviciilor oferite de companiile Enel Group.

Achiziţia de către Enel X a unui pachet de control de 55% din capitalul social al PayTipper este supusă condiţiei suspensive de autorizare de către Banca Italiei, conform legii.

Enel X este linia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, locuinţe, industrii şi mobilitate electrică. Enel X deţine poziţia de lider în cadrul programelor de echilibrare a reţelelor prin managementul consumului la nivel global, cu peste 6 GW de capacitate de răspuns la cerere, gestionată şi repartizată în prezent în America Centrală, de Sud şi de Nord, Europa, Asia şi Oceania.

PayTipper S.p.A. este o instituţie de plăţi autorizată de Banca Italiei care oferă soluţii şi servicii de plată inovatoare, sigure cu un grad ridicat de personalizare pentru a răspunde nevoilor persoanelor fizice, întreprinderilor, reţelelor şi instituţiilor.

Sursa : news.ro

Profitul net al Romgaz a urcat cu aproape 19% în primele nouă luni, la 1,18 miliarde lei, în timp ce producţia de gaze a... Banca Transilvania a raportat un profit net de 1,38 miliarde lei în primele nouă luni, în creştere cu peste 41%, în timp...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x