Antena Căutare

FMI si oficialii romani au ajuns la un acord cu privire la urmatoarea transa de imprumut

Reprezentantii Fondului Monetar International au sustinut astazi o conferinta de presa la sediul Bancii Nationale a Romaniei, in cadrul carei au anuntat ca s-a ajuns la un acord au ajuns la un acord cu privire la urmatoarea transa de imprumut. Urmatoarea transa va fi eliberata la mijlocul lunii ianuarie, daca vor fi implementate conditionalitatile convenite, a declarat seful misiunii, Jeffrey Franks. Misiunea delegatiei FMI se incheie astazi.

"La nivel de experti am ajuns la un acord in ceea ce priveste evaluarea. Rezultatele la zi au fost bune si am convenit asupra politicilor de la acest moment inainte. Dupa ce ce conditionalitatile vor fi implementate vom putea sa solicitam aprobarea bordului la mijlocul lunii ianuarie, conform asteptarilor noastre", a spus Franks.

Seful misiuniii a aratat ca tintele pentru sfarsitul lunii septembrie au fost in linii mari atinse.

Franks a mai aratat ca in pofida platii unei sume semnificative a arieratelor la finele lunii septembrie, continua sa se mentina presiuni semnificative pe partea de cheltuieli, in special la nivelul sectorului de sanatate.

Presedintele Traian Basescu si membrii delegatiei Fondului s-au intalnit duminica seara la Cotroceni, dupa ce, pe surse, a aparut informatia privind intrarea in impas a negocierilor. Seful statului era convins ca nu vor fi probleme in desfasurarea acordului cu FMI.

FMI ne da pe mana bancilor... Doar 0,8% din fondurile structurale sunt alocate direct Sanatatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x