Antena Căutare

Adio, salarii uriașe în IT? Impozitul pe venit, dezastru pentru angajații și firmele din sectorul IT

Sarariile din IT au intrat din nou în vizorul premierului. Ludovic Orban se gândeşte dacă anulează scutirea de impozit pe venit pentru cei care lucrează în domeniu. Patronii firmelor de IT atrag atenţia că acest lucru va duce la un dezechilibru în industrie. Unii ameninţă chiar că ar putea să îşi mute firmele din România.

Reintroducerea impozitului pe venit ar putea zdruncina industria IT din ţară. Elena, de exemplu, a renunţat la un job în Germania pentru a lucra în România tocmai datorită facilităţilor.

Decizii radicale ar putea veni şi din partea angajatorilor. Reintorducerea impozitului pe venit înseamnă şi pentru ei o cheltuială mai mare. Aşa că unii şi-ar putea muta afacerile în alte ţări.

Să luăm exemplul unui angajat care are salariul brut de 12.000 de lei. 25% din această sumă reprezintă contribuţia socială, iar 10% contribuţia la sănătate. la final angajatul rămâne cu un salariu net de 7800 de lei. dacă s-ar reintroduce impozitul pe venit, asta înseamnă că angajatul ar câştiga cu 10% mai puţin. adică în loc de 7800 de lei, ar câştiga un salariu net de puţin peste 7000 de lei.

Topul salariilor din Uniunea Europeană. Românii şi bulgarii, la coada clasamentului. Unde se câștigă cel mai bine?... Libanezii cheltuie sume considerabile pe ceasuri Rolex şi maşini, pentru a-şi proteja economiile de restricţiile bancare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x