Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut la cel mai mare nivel din ultimele 2 luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a urcat la 3,07%, cel mai mare nivel din ultimele 2 luni, potrivit datelor publicate, miercuri, de Banca Naţională a României (BNR).

Marţi, ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,05%. Miercuri, a urcat la 3,07%, cel mai mare nivel din 9 octombrie, când a fost tot 3,07%.

ROBOR la 6 luni a crescut de la 3,11% la 3,13%. Acesta este cel mai mare nivel din 7 octombrie, când a fost tot 3,13%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru al doilea trimestru din 2019, a crescut la 2,66%, de la 2,63% în T1 2019.

Sursa : news.ro

Şantierul Naval Orşova va construi trei nave fluviale pe care le va livra în Olanda, contract de 7,38 milioane euro... Globalworth Campus va găzdui sediul Star Storage într-un spaţiu de birouri clasa A de 2.200 mp...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri