Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni continuă să scadă şi ajunge la cel mai mic nivel din luna noiembrie

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a scăzut la 2,99%, cel mai mic nivel din luna noiembrie până în prezent, potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Naţională a României (BNR).

Vineri, ROBOR la 3 luni a scăzut de la 3,03% 2,99%. Acesta este cel mai mic nivel din 29 noiembrie 2019, când a fost 2,99%.

Totodată, ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,15% la 3,11%. Acesta este cel mai mic nivel din 10 decembrie 2019, când a fost 3,11%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

Sursa : news.ro

Retailer: În ultimele șase luni interesul românilor pentru segmentul home & deco a crescut cu peste 30% în mediul on... Veniturile Digi Communications, avans de 14,2% în 2019, până la 1,186 miliarde euro...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri