Căutare Live

ING Bank a înregistrat în România un avans de 12% al profitului net în primul semestru, pe fondul creşterii portofoliului de credite

ING Bank a anunţat, luni, că a înregistrat în România un avans de 12% al profitului net în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 385 milioane lei (81,4 milioane euro), în condiţiile în care portofoliul de credite a crescut.

ING Bank a anunţat, luni, că a înregistrat în România un avans de 12% al profitului net în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 385 milioane lei (81,4 milioane euro), în condiţiile în care portofoliul de credite a crescut.

Astfel, portofoliul de credite al băncii a crescut cu peste 4 miliarde lei, la 27,3 miliarde lei. Totodată, profitul brut a ajuns la 451 milioane lei în prima jumătate a anului, cu 16% mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită majorării veniturilor, în contextul creşterii comerciale puternice.

”ING continuă tendinţa ascendentă în 2019, cu o creştere de 4,1 miliarde lei faţă de sfârşitul primei jumătăţi a anului 2018, la 27,3 miliarde lei, în contextul majorării cu peste 10% a portofoliului pentru toate liniile de business. Portofoliul de credite a crescut cu 6% comparativ cu sfârşitul anului 2018”, se arată în comunicat.

Baza de clienţi activi a crescut la 1,35 milioane clienţi până în iunie 2019. Numărul de clienţi care îşi încasează veniturile recurente într-un cont al băncii a crescut cu 110.000 sau cu 18%, ceea ce înseamnă, practic, că mai mult de 1 din 8 români îşi încasează salariul într-un cont ING, potrivit băncii.

Veniturile au crescut cu 15%, până la 1,005 miliarde lei, ca rezultat al volumelor crescute şi a evoluţiei pozitive a marjelor.

”În luna iulie a început mandatul meu de CEO al ING Bank România, o bancă pentru care am lucrat aproape 25 ani. Am fost parte a dezvoltării sale într-o bancă universală, care a crescut organic la 1,35 milioane de clienţi şi acum se poziţionează pe locul 6 pe piaţă cu cel mai înalt scor NPS pe cele trei segmente. Succesul este posibil doar datorită dedicării şi angajamentului colegilor mei, care îşi canalizează toate eforturile pentru a oferi cea mai bună experienţă de banking clienţilor noştri. Una dintre principalele mele priorităţi în perioada următoare este să întâlnesc şi să ascult angajaţii şi clienţii ING pentru a le înţelege nevoile şi pentru a identifica cum putem îmbunătăţi serviciile şi produsele noastre”, a declarat Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România.

Rata creditelor neperformante a ajuns la 3,3% la sfârşitul lunii iunie 2019, înregistrând o uşoară creştere de la 3,2% la sfârşitul anului 2018, însă se situează, în continuare, mult sub media pieţei, potrivit băncii.

Sursa : news.ro

Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut cu 2,8% în iunie... Bilanţul pieţei de artă în primul semestru al anului - Ansamblul tranzacţiilor la licitaţii, 6,98 de miliarde de dolari,...
Parteneri
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul
Sfântul Andrei este sărbătorit la noi în țară în fiecare an în data de 30 noiembrie. Acesta este considerat a fi cel Întâi chemat dintre Apostolii lui Iisus Hristos. La noi în țară există o mulțime de tradiții și obiceiuri de ziua Sfântului Andrei. Multe dintre ele îi ajută pe oameni să se ferească de spiritele rele, în timp ce altele le ajută pe femeie să-și viseze alesul.
Catine.ro
Ultimele știri