Antena Căutare

Investitiile straine in Romania au crescut cu 90% in ultimele trei luni

Primul trimestru al acestui an aproape ca a dublat numarul investitiilor straine din Romania, comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut. La sfarsitul lunii martie 2011 s-au investit aproximativ 200 milioane euro, cu 86% mai mult decat in trimestrul 4 din 2010, se arata intr-un studiu DTZ Echinox.

Acesta nu este insa un comportament general al investitorilor, ci avansul este justificat printr-o singura miscare: preluarea portofoliului de proprietati imobiliare Europolis, care reprezinta 90% din volumul total de investitii inregistrat in primele trei luni ale acestui an. Totusi, ramane un semnal pozitiv care poate creste increderea in piata.

DTZ Echinox estimeaza ca retail-ul va ramane sectorul lider al tranzactiilor de investitii pana la sfarsitul anului 2011 in Romania. Investitorii speculeaza apetitul romanilor pentru cumparaturi sau pentru a-si petrece timpul liber in magazine. Totusi, chiar si daca acest comportament consumatorist se simte puternic in Romania chiar si pe timp de criza, specialistii se asteapta ca investitorii sa nu isi asume riscuri prea mari nici in acest domeniu.

Citeste articolul integral pe Imopedia

Foto: nwradu.ro

Rafinaria Petromidia Navodari a intrat in al saselea an de pierderi... FMI se intalneste marti cu ministrul Sanatatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x