Antena Căutare

Legea salarizarii unitare: Bugetarii cu salarii mici ar putea recupera din reducerea de 25%

Bugetarii, care obtin venituri mai mici, vor recupera mai mult din reducerea cu 25% a salariilor, decat cei care au venituri mari, potrivit noii Legi a salarizarii unitare. Executivul va promova legea in septembrie.

In negocierile cu Executivul, scopul sindicatelor este sa recupereze cat mai mult din taierea de 25%, adica marirea se aplica actualelor salarii diminuate. Astfel, salariile mici ar putea creste cu pana la 20%, cele de peste 2.500 de lei cu 1%, iar cele mari sa ramana inghetate.

Pentru a creste insa veniturile, de anul viitor vor fi eliminate salariile de merit, primele de vacanta si cel de-al 13-lea salariu.

Un punct sensibil in aceste negocieri este salariul minim. Initial, sindicatele au cerut 750 de lei, Guvernul a oferit 640 de lei, varianta neacceptata de sindicate.

Asa ca, acum se fac simulari cu variante ale salariului minim, de 675 de lei si 705 lei.
Anul viitor, fondul de salarii nu trebuie sa depaseasca 39 de miliarde de lei, iar numarul bugetarilor va trebui sa fie 1.290.000.

Statul a pierdut cel putin 200 de milioane de lei prin aplicarea impozitului minim... Leul isi continua traseul ascendent in raport cu euro. Vezi cursul valutar de astazi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x