Căutare Live

Ministerul Transporturilor: A fost semnat contractul pentru cele nouă aeronave de tip ATR 72-600

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor anunţă că managementul companiei Tarom a semnat contractul de leasing pentru achiziţia a nouă avioane noi - ATR 72-600, cu 72 de locuri, care vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne şi externe) şi vor înlocui ATR-urile pe care compania le are în prezent în flotă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Tarom este în proces de înnoire a întregii flote şi primele patru avioane ATR 72-600 vor ajunge cel târziu în prima parte a lunii februarie a anului viitor. Restul aeronavelor vor fi primite pe parcursul anului 2020. Contractul de închiriere este semnat pe o perioadă de 10 ani. Noile ATR-uri nu vor genera costuri suplimentare de operare, dar au o capacitate de transport crescută.

Având în vedere experienţă de 20 de ani în operarea acestor tip de aeronave, mentenanţa va fi asigurată de către personalul Direcţiei Tehnice din cadrul Tarom, iar pregătirea echipajelor de zbor şi a personalului tehnic se va face cu costuri minime suportate de către fabricant.

"Am văzut că în ultima perioadă, după ce a trecut prin mai multe ”turbulenţe”, compania naţională Tarom începe să îşi revină. De la prima mea discuţie cu actualul management al companiei am cerut ca întreaga atenţie să fie îndreptată spre rentabilizare. Trebuie să fie închise toate ”robinetele” prin care se pierdeau banii ce pot fi folosiţi pentru investiţii. Fiecare leu care este cheltuit de companie trebuie să contribuie la redresarea ei. Din calitatea mea de ministru au toată susţinerea, dar vreau ca eforturile pe care le facem împreună să producă şi rezultate. Încheierea acestui contract este în linia obiectivelor asumate de managementul Tarom. Este un pas important în înnoirea flotei, proces pe care îl sprijin şi care va continua. Toţi cei implicaţi în activitatea Tarom trebuie să ştie că sunt foarte atent la tot ce se întâmplă acolo şi voi fi partenerul lor, când vine vorba de dezvoltare”, a declarat ministrul Lucian Bode, citat în comunicat.

Compania Tarom anunţat, în luna iunie, că a demarat procedura de achiziţie a 9 aeronave de tip ATR 72-600.

ATR 72-600 este primul model de avion european capabil de aterizare cu mijloace de bord independente şi de mare precizie, în condiţii de vizibilitate redusă (LPV-200), potrivit companiei.

Cu o capacitate de 72 de locuri, aeronavele sunt achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de 10 ani.

În prezent, flota de avioane ATR deţinută de Tarom are peste 19 ani vechime.

În prezent, există circa 1.500 de avioane ATR la nivel global, operate de circa 200 de linii aeriene. Potrivit informaţiilor existente în piaţă, preţul unui astfel de aparat este de circa 26 milioane dolari.

Sursa : news.ro

RAPORT: Criza forţei de muncă şi accentuarea inflaţiei, provocările anului 2020... Previziune sumbră pentru România! Ce se va întâmpla în anul 2020. „S-a accentuat! Este nevoie de un plan!”...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri