Antena Căutare

Ministrul Economiei: Pretul fix cu "baietii destepti" din energie, eliminat

Pretul fix din contractele Hidroelectrica incheiate cu "baietii destepti" a fost eliminat, iar noul pret va fi stabilit la nivelul pietei concurentiale, ajustat prin mecanisme de corectie, a declarat ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

"Dupa primele zece zile de mandat am reusit sa eliminam pretul fix din contracte si sa avem pret stabilit la nivelul pietei concurentiale, ajustat prin mecanisme de corectie. Ce nu s-a reusit in 10 ani, am reusit noi in 10 zile. Un alt succes este ca Fondul Proprietatea, actionar in cadrul Hidroelectrica a revenit in echipa de negociere, a semnat documentele. Stim ca pozitia FP la negocierile anteriare a fost ca nu e de acord cu un pret fix", a declarat Chitoiu.

Ministrul Economiei a mai spus ca negocierile sunt in continuare in derulare si ca urmeaza alte etape, astfel incat pana la finalul lunii mai sa fie incheiate renegocierile si contractele.

Ministrul nu a dat detalii despre formula sau pretul pe fiecare MWh, insa a lasat sa se inteleaga ca va exista o reducere fata de actualele niveluri de 220-250 lei/MWh, explicand ca pretul va varia in functie de programul de preluare, plata in avans sau preluarea in banda.

Cele mai mari contracte pentru furnizarea de energie ieftina sunt semnate cu Alro - unde pretul este legat de pretul aluminiului de pe bursa de la Londra, plus traderii Energy Holding, Alpiq Romenergie, Alpiq Industries, Energy Financing Team, Europec. De asemenea, mai exista si o serie de contracte cu mai multe companii industriale, ca Electromagnetica, Elsid Titu si Electromagnetica.

Foto: Intactimages

Tipografia britanica de bancnote a pregatit negativele cu Drahme... Banca Mondiala: Iesirea Greciei din "Euro" ar pune in pericol Spania si Italia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x