Antena Căutare

Vestea așteptată de milioane de pensionari. Ministrul Muncii a dezvăluit ce se întâmplă cu pensiile românilor!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susţine că există bani pentru majorarea pensiilor, dar şi pentru plata actuală a pensiilor, precizând că nici o pensie nu va scădea după intrarea în vigoare a noii legi.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susţine că există bani pentru majorarea pensiilor, dar şi pentru plata actuală a pensiilor, precizând că nici o pensie nu va scădea după intrarea în vigoare a noii legi. El a mai spus că îşi doreşte ca noua lege a pensiilor să fie adoptată în Parlament până la sfârşitul anului.

Marius Budăi a declarat duminică seara, la RTV, că şi anul trecut au fost declaraţii din partea a diverşi oameni politici că nu ar fi fost bani pentru plata pensiilor şi că aceste discuţii ar fi apărut şi în acest an.

O nouă obligație pentru pensionari! Documentul pe care trebuie să-l prezinte autorităților pentru a primi pensia lunară

“Eu spun foarte clar, mesajul este foarte clar, există bani de majorarea pensiilor, aşa cum am spus în programul de guvernare, mai mult există bani pentru plata actuală a pensiilor, nu există nicio problemă. De altfel şi pe parcursul anului trecut aceleaşi declaraţii au fost, aceleaşi declaraţii apocaliptice şi din punctul meu de vedere total iresponsabile şi lipsite de respect faţă de pensionari, nu faţă de noi cei aflaţi la guvernare”, a afirmat ministrul Muncii.

El a anunţat şi principiile pe care se bazează noua lege.

“Contributivitatea, adică cât ai contribuit în sistem atât încasezi, să fie foarte clar. Egalitate, este un lucru foarte important introdus, pentru condiţii de muncă, pentru acelaşi stadiu de cotizare, pentru aceeaşi valoare a cotizării către bugetul asigurărilor sociale să încasezi aceeaşi pensie, să nu mai depinzi de momentul când ieşi la pensie pentru că ştiţi foarte bine legea pensiilor tot a fost modificată”, a declarat Marius Budăi.

Alte două principii precizate de ministru se referă la faptul că niciodată pensia nu se poate prescrie şi solidaritate socială, adică generaţiile care muncesc acum plătesc pensiile pentru pensionari, iar generaţiile viitoare vor plăti pensiile pentru care sunt activi pe piaţa muncii.

Marius Budăi a mai spus că a scăzut decalajul dintre plăţi şi încasări, deficitul la bugetul de pensii este mai mic decât în trecut.

Lege pensii. Tabelul complet: Când ieși la pensie în funcție de anul nașterii?

Ministrul Muncii a afirmat că după noua lege nu va deveni obligatoriu ca plata pensiilor să se facă exclusiv pe card şi va rămâne ca până în prezent.

“Susţin ceea ce a spus Eugen Teodorovici, că trebuie să ajungem la un grad cât mai mare de încasare în cont, pe card, dar în lege spune clar pensionarul optează cum încasează pensia”, a explicat Budăi.

El a mai declarat că doreşte ca noua lege a pensiilor să fie adoptată de Parlament până la sfârşitul anului.

Topul salariilor în România. Venituri uriașe pentru cei care lucrează în justiție, fără a avea funcții înalte... Cel mai mare proprietar de mall-uri din România s-a prăbușit la bursă! Ce afaceri frauduloase stau la baza marilor compa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x