Antena Căutare

Mugur Isarescu: "Trecerea la euro inseamna 400 de TIR-uri de valuta”

Este bine sau nu sa trecem la euro in anul 2015, iata o intrebare care apare din ce in ce mai des in discutia publica, in contextul crizei datoriilor suverane din Europa. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, considera ca trecerea la euro nu este o problema care sa ne preocupe acum.

"Hai sa depasim alegerile, sa se mai apropie termenul si daca lucrurile nu se clarifica in zona euro mai avem timp de a schimba termenul de a trece la moneda euro", a spus Isarescu. Acesta a mai precizat ca sunt multe aspecte juridice, culturale si tehnice care trebuie puse la punct.

"Am dat un exemplu. Pentru trecerea la euro ar fi nevoie de vreo 3-400 de tiruri cu euro si o cantitate de vreo 3-4 ori mai mare cu moneda care trebuie stransa si distrusa", a spus guvernatorul.

Pe de alta parte, viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, a declarat ca este bine sa mentinem tinta pentru 2015 pentru ca avem un motiv sa reformam finantele ai economia.

" Crede cineva din Romania acum ca este bine sa trecem la euro mai repede de 2015? Nimeni, cu siguranta. In schimb, modificarea datei nu ne-ar aduce nici un avantaj", a spus Popa.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

A mai ramas un singur pas pentru ridicarea pragului la 5% la SIF-uri... Jeffrey Franks: Progresul privatizarilor planificate este nesatisfacator...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x