Anunțul momentului despre pensii! Vechimea în muncă va putea fi cumpărată. Când putem face plățile

Noua lege a pensiilor a fost adoptată miercuri de Guvern. Proiectul de lege a adus multe schimbări sistemului de plată și de calculare a pensiilor, unul dintre punctele cele mai dezbătute fiind vechimea în muncă. Conform noii legi, românii vor putea să cumpere vechime pentru pensie.

Noua lege a pensiilor a fost adoptată miercuri de Guvern. Proiectul de lege a adus multe schimbări sistemului de plată și de calculare a pensiilor, unul dintre punctele cele mai dezbătute fiind vechimea în muncă. Conform noii legi, românii vor putea să cumpere vechime pentru pensie.

Românii care vor să obțină o vechime în muncă mai mare vor putea face plăți retroactive pentru o perioadă de maximum 5 ani în care nu au cotizat la sistemul public de pensii.

Plățile retroactive vor putea fi făcute din 2021, atunci când această prevedere din lege ar putea intra în vigoare, dacă trece de Parlament.

Conform proiectului adoptat, orice persoană cu un stagiu de cotizare de minim 15 ani va putea face un contract de asigurare facultativă cu casa de pensii și sa-și plătească în rate, în funcție de salariul mediu, contribuții pentru o perioadă anterioară în care nu s-a plătit contribuția la pensii de maximum 5 ani .

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri