Căutare Live

Nouriel Roubini: Din cauza tensiunilor dintre SUA şi China, am putea asista la un proces de deglobalizare, de fragmentare a economiei globale

Din cauza tensiunilor dintre SUA şi China, am putea asista la un proces de deglobalizare, de fragmentare a economiei globale, a declarat luni economistul Nouriel Roubini în cadrul conferinţei organizată la Bucureşti de Profit.ro, care vorbeşte de începutul unui război rece între cele două mari puteri.

”Vedem începutul unui război comercial, unui război tehnologic şi, cel mai probabil, un război rece între SUA şi China. (...) Din cauza tensiunilor dintre SUA şi China, am putea asista la un proces de deglobalizare, de fragmentare a economiei globale, de balcanizare a lanţului de furnizori în sectorul tehnologic şi industrie, în zona de manufactură. Nu spun că o să se întâmple asta cu certitudine, dar există riscul ca acest lucru să se întâmple”, a declarat luni Nouriel Roubini, la conferinţa “Starea economiei mondiale la 11 ani de la criza economică. Suntem pregătiţi pentru o nouă recesiune?”, organizată la Bucureşti de Profit.ro.

În opinia sa, riscul ca disputele dintre SUA şi China să genereze o recesiune este mai mic astăzi.

Acesta afirmă că avem o recesiune în industria manufacturieră, dar şi o expansiune în zona de servicii, cheltuieli domestice şi consum.

”Dacă ne gândim la riscul potenţial al economiei globale, sunt lucruri care ar putea să nu meargă cum trebuie”, a mai spus Roubini, care a subliniat că investiţiile scad la nivel global.

Altfel, despre Brexit, economistul afirmă că riscul unui Brexit dur, atât pentru UK cât şi pentru restul Europei s-a redus semnificativ.

”Nu ştim care va fi rezultatul alegerilor din UK. Va fi un Brexit mai uşor, dar cu impacturi asupra Regatului Unit”, a adăugat Roubini.

Roubini este un reputat profesor de economie la Universitatea New York care a anticipat criza economică globală din 2008. În septembrie 2006, Nouriel Roubini anunţa în faţa unei audienţe de economişti, la Fondul Monetar Internaţional (FMI), că se va produce o criză în lunile şi anii următori.

Sursa : news.ro

RADET a intrat în faliment! Ce se întâmplă cu agentul termic furnizat românilor... Zeci de mii de angajați români așteaptă decizia Guvernului. Când se va decide majorarea salariului minim brut garantat...
Parteneri
Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia
Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.
Catine.ro
Ultimele știri