Antena Căutare

Nouriel Roubini: Din cauza tensiunilor dintre SUA şi China, am putea asista la un proces de deglobalizare, de fragmentare a economiei globale

Din cauza tensiunilor dintre SUA şi China, am putea asista la un proces de deglobalizare, de fragmentare a economiei globale, a declarat luni economistul Nouriel Roubini în cadrul conferinţei organizată la Bucureşti de Profit.ro, care vorbeşte de începutul unui război rece între cele două mari puteri.

”Vedem începutul unui război comercial, unui război tehnologic şi, cel mai probabil, un război rece între SUA şi China. (...) Din cauza tensiunilor dintre SUA şi China, am putea asista la un proces de deglobalizare, de fragmentare a economiei globale, de balcanizare a lanţului de furnizori în sectorul tehnologic şi industrie, în zona de manufactură. Nu spun că o să se întâmple asta cu certitudine, dar există riscul ca acest lucru să se întâmple”, a declarat luni Nouriel Roubini, la conferinţa “Starea economiei mondiale la 11 ani de la criza economică. Suntem pregătiţi pentru o nouă recesiune?”, organizată la Bucureşti de Profit.ro.

În opinia sa, riscul ca disputele dintre SUA şi China să genereze o recesiune este mai mic astăzi.

Acesta afirmă că avem o recesiune în industria manufacturieră, dar şi o expansiune în zona de servicii, cheltuieli domestice şi consum.

”Dacă ne gândim la riscul potenţial al economiei globale, sunt lucruri care ar putea să nu meargă cum trebuie”, a mai spus Roubini, care a subliniat că investiţiile scad la nivel global.

Altfel, despre Brexit, economistul afirmă că riscul unui Brexit dur, atât pentru UK cât şi pentru restul Europei s-a redus semnificativ.

”Nu ştim care va fi rezultatul alegerilor din UK. Va fi un Brexit mai uşor, dar cu impacturi asupra Regatului Unit”, a adăugat Roubini.

Roubini este un reputat profesor de economie la Universitatea New York care a anticipat criza economică globală din 2008. În septembrie 2006, Nouriel Roubini anunţa în faţa unei audienţe de economişti, la Fondul Monetar Internaţional (FMI), că se va produce o criză în lunile şi anii următori.

Sursa : news.ro

Nouriel Roubini: Există un viitor strălucitor pentru economiile din ţările emergente... Zeci de mii de angajați români așteaptă decizia Guvernului. Când se va decide majorarea salariului minim brut garantat...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x