Antena Căutare

Obama, dupa retrogradarea SUA: "Orice ar zice o agentie de rating, ramanem o tara AAA"

Presedintele SUA, Barack Obama, a criticat decizia agentiei de rating Standard&Poor's de a retrograda ratingul de tara al Americii de la AAA la AA+, intr-un discurs oficial la Casa Alba, sustinut in aceasta seara.

"Daca ar fi dupa mine, ratingul SUA ar fi nu de AAA, ci de cvadruplu AAA. Eu stiu asta, o stiu si toti economistii din lumea asta. Suntem Statele Unite ale Americii si orice ar zice o agentie de rating, ramanem o tara AAA. Avem universitatile cele mai bune din lume, avem cei mai buni intreprinzatori din lume si avem dorinta de a gasi solutii"




"Problema noastra a fost lipsa de vointa politica la Washington, nu faptul ca nu am avut solutii de iesire din criza. Este timpul sa lasam interesele de partid in spate si sa punem binele comun in fata. Astept propuneri de la democrati si de la republicani"



"Vom incepe cu reformarea taxelor. Cei care isi permit vor trebui sa vina cu o contributie mai mare. De asemenea, vom face ajustari minore la programele de sanatate, cum ar fi Medicare. De asemenea, vom ajuta companiile care refac drumurile si podurile, astfel incat mii de oameni sa poata beneficia de o slujba"

"Multi sunt ingrijorati de ceea ce se va intampla in viitor. Vor fi mereu crize aduse de cutremure, de cresterea preturilor la petrol, de economiile care merg prost in alta parte. Dar de un lucru sunt sigur - noi vom gasi mereu solutii. Sunt optimist pentru ca inca mai cred in visul american. Trebuie sa reinviem acest spirit"

Jurnalul


Emil Boc: Stam bine economic, in 2011 doar 3 tari din UE au un nivel al datoriei mai mic decat Romania... Doua companii romanesti au castigat in instanta acces la curent ieftin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x