Antena Căutare

Oficial: 50.000 de romani nu au un loc de munca

50 000 de mii de romani sunt in cautarea unui loc de munca, sunt datele oficiale prezentate de ANOFM. Trei sferturi dintre ei sunt tineri care, desi au sute de mii de locuri de munca la dispozitie, nu se pot angaja. Motivul e simplu - au diplome de studii superioare, iar cei mai cautati in aceasta perioada sunt soferii, croitorii si agentii de paza.

Sunt 7 locuri de munca disponibile pentru fiecare roman care isi cauta un job cu ajutorul institutiilor statului. Un raport aproape de necrezut: 50 de mii de doritori pentru angajare, 370 de mii de locuri libere. Raspunsul sta insa ce fel de locuri de munca sunt disponibile: croitorese, soferi, agenti de paza si muncitori in constructii.

O alta problema e lipsa calificarii, desi Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca ofera gratuit cursuri de recalificare.

Tinerii care aleg sa se inscrie in programul "A doua sansa" sau " Ucenicie", cum i se mai spune, beneficiaza de pregatire gratuita de la mesteri cu experienta, contract de munca pe 3 ani si de salariu minim pe economie - 700 de lei.

Avantaje sunt si pentru angajator - din februarie acestia primesc pentru fiecare ucenic un ajutor de 300 de lei din partea statului.


BM: 27 mld. $, pentru tarile din Europa de Est si Asia Centrala pentru a face fata crizei din Zona euro... Fabrica Nokia de la Jucu, cumparata de producatorul de electrocasnice De'Longhi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x