Antena Căutare

Primul elicopter Puma MK 2 modernizat, lansat de Eurocopter la Brasov

Primul elicopter Puma MK 2, apartinand Fortelor Aeriene Britanice, modernizat la Fabrica de la Ghimbav, a fost lansat, vineri, de Eurocopter Romania.

Contractul de colaborare cu Ministerul Apararii din Marea Britanie, in valoare de aproximativ 300 de milioane de euro, prevede modernizarea, pana la sfarsitul anului 2014, a 24 de elicoptere Puma, 20 dintre acestea urmand sa fie modernizate la Eurocopter Romania Ghimbav.

Primul aparat din aceasta serie de elicoptere modernizate de fabrica de langa Brasov a facut saptamana trecuta cel dintai zbor, in prezent aeronava realizand zborurile de testare care vor dura cateva saptamani inainte de livrarea oficiala. Potrivit Eurocopter Romania, unul dintre proiectele principale ale Eurocopter Romania vizeaza colaborarea cu Ministerul Apararii din Marea Britanie, care consta in modernizarea a 20 de elicoptere Eurocopter Puma. Prin dotarile suplimentare majore la nivel de securitate si de performanta operationala, acestea vor fi aduse la versiunea Puma MK 2.

Modernizarea elicopterelor include: dotarea cu motoare Makila 1A1 "torboshaft", adaugarea de carlingi de tip "glass cockpit" ce incorporeaza sisteme de avionica de ultima ora si un sistem de ultima generatie de control al zborului. De asemenea, vor fi adaugate un sistem securizat de comunicatii, noi sisteme de protectie antiracheta si de protectie balistica pentru pasageri si pentru echipaj. Noile elicoptere Puma MK2, rezultatul proceselor de modernizare realizate de fabrica de la Ghimbav, vor reprezenta un element cheie pentru Marea Britanie in sprijinirea interventiilor derulate in teatrele de operatiuni, sub forma desfasurarii de forte tactice sau de transport de echipamente pe timp de zi sau de noapte.

In urma modernizarilor, elicopterele isi vor creste durata de viata si vor extinde semnificativ performantele operationale ale flotei de elicoptere Puma a Fortelor Aeriene Regale Britanice. Totodata, elicopterele Puma MK2 vor reprezenta mijlocul ideal pentru operatiuni derulate in mediul urban, fiind in egala masura disponibile pentru sprijinirea interventiilor rapide realizate de aeronavele C17 pentru evacuari rapide a detasamentelor de lupta si pentru opratiuni umanitare.

In 2011, Eurocopter Romania a mai semnat un contract cu Ministerul roman Sanatatii pentru livrarea a sase elicoptere EC 135 pentru realizarea de misiuni medicale de urgenta, doua dintre acestea fiind deja predate catre servicii SMURD.

La lansarea primului Puma MK 2 modernizat au asistat premierul Victor Ponta, ambasadorii Marii Britanii, Martin Harris, si Frantei, Philipe Gustin, precum si Mircea Dusa, ministrul Administratiei si Internelor.

Foto: planetalkinglive.com

PDL propune stoparea privatizarii de la Oltchim ... Victor Ponta: Investitorul de la Oltchim va raspunde legal, daca face o inselaciune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x