Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Lovitură pentru românii care au deja credit la bancă. Se schimbă tot!

Schimbare drastică a regulilor de creditare! Cei care au deja un credit ar putea să nu mai poată face un nou împrumut. În plus, atât băncile, cât şi IFN-urile, vor da mai puţini bani. În consecinţă, e un moment tocmai bun să ascultaţi sfaturile analiştilor financiari. Nu vă luaţi case în acest moment.

Schimbare drastică a regulilor de creditare! Cei care au deja un credit ar putea să nu mai poată face un nou împrumut. În plus, atât băncile, cât şi IFN-urile, vor da mai puţini bani. În consecinţă, e un moment tocmai bun să ascultaţi sfaturile analiştilor financiari.

Nu vă luaţi case în acest moment. Mai aşteptaţi doi ani, pentru că locuinţele s-ar putea ieftini chiar şi cu 30 la sută.

În prezent, românii plătesc cu 40 la sută mai mult pentru o locuinţă faţă de 2015. Toate semnalele arată că lucrurile se vor schimba, spun specialiştii, care estimează că cei care îşi doresc propria locuinţă vor avea parte de o ofertă mai accesibilă în următoarea perioadă.

De aceea, românii se gândesc de două ori înainte de a face o achiziţie, iar asta se vede şi în cifrele dezvoltatorilor.

Printre motive, spun specialiştii, se află şi faptul că BNR va veni cu soluţii de limitare a gradului de îndatorare la bănci, programul Prima Casă nu va mai fi pilonul principal al dezvoltării acestui domeniu. În plus, se vorbeşte tot mai mult despre o nouă criză economică mondială.

Cu toate astea, sunt şi voci care spun că o chirie nu este alternativa ideală a unei rate.

Recomandari