- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a dezvăluit recent informații importante despre un proiect prin care românii pot obține până la 8.000 de lei de la stat. Resursele se oferă cu scopul de-a ajuta oamenii să se racordeze la țeava de gaze.
„Acele racorduri de care astăzi se vorbeşte, care sunt foarte scumpe şi care îngreunează capacitatea de plată a consumatorului, sunt trecute ca eligibile în cadrul proiectelor şi am luat în calcul o astfel de perspectivă, pentru ca să nu existe un blocaj în racordurile gospodăriile la reţeaua de gaze care urmează a se înfiinţa.
- citește și: Epoca buteliei, pe cale să apună. Reţeaua de gaze naturale ar putea ajunge și în zonele rurale din România
Costul estimativ al racordării, în jur de 8.000 de lei. Şi, da, este analizat şi e luat în calcul ca şi cheltuială eligibilă, ca să facilităm cât mai mult racordul, pentru cât mai mulţi consumatori la reţeaua de gaz”, a arătat ministrul Marcel Boloş în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.
Românii, ajutați să se racordeze la țeava de gaze
Marcel Boloș, ministru al Fondurilor Europene, a dezvăluit că a fost aprobat calendarul de implementare a programului naţional de introducere a gazelor naturale în localităţile care sunt încălzite cu combustibil solid şi lichid. El a adăugat că în zilele următoare va fi depusă prima notificare la Ministerul Mediului pentru evaluarea impactului asupra mediului.
Românii care doresc să beneficieze de această finanțare pot depune cererile de pe data de 15 mai 2020.
„Începând cu data de 15 mai 2020, vor avea posibilitatea autorităţile locale să depună cereri de finanţare pentru obţinerea acestei finanţări. (…) Termenul a fost calculat ţinând cont de procedura de mediu pe care o avem de parcurs pentru ca să se poată modifica Programul Operaţional”, a explicat ministrul.
„Principala problemă cu care se confruntă în prezent satul românesc este lipsa gazului metan, deoarece 3,5 milioane gospodării încă se mai încălzesc cu lemne, iar unul din doi copaci tăiaţi se face scrum”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, conform celor de la voxbiz.ro.
Ministrul Economiei anunţă că a emis o autorizaţie pentru proiectul de producţie a extracţiei de gaze naturale offshore ... ANCOM propune condiţiile de întocmire şi auditare a situaţiilor financiare separate de către Poşta Română...