Antena Căutare

Scumpirea gazelor, pe ultima suta de metri

Batalii dure au loc in aceste momente departe de lumina reflectoarelor intre distribuitorii de gaze, care vor scumpirea acestora, industriasii, care isi vad amenintate companiile de posibilitatea unor cresteri de preturi si reducerea competitivitatii, si autoritati, care vor sa tina in frau inflatia. Iar populatia sta cu frica unei noi scumpiri, care sa se adauge pe lunga lista a scumpirilor din ultima vreme.

Pretul la gaze ar trebui sa creasca insa cu 5% de la 1 aprilie, din moment ce companiile E.ON Romania si Gaz de France SUEZ au depus la Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) solicitarea unei majorari care sa atinga in total 25% in acest an, potrivit lui Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor.

Urmatoarele scumpiri ar fi de 9%, la 1 iulie, si de de 7%, la 1 septembrie.

Dupa ce reprezentantii distribuitorilor de gaze naturale din Romania s-au plans ca actualele tarife nu le acopera costurile cu importul gazelor din Rusia, industriasii au trecut la contraatac si spun ca nu exista nici un motiv pentru scumpirea gazelor.

"Nu exista nici un temei care sa impuna cresterea pretului la gazele naturale. Afirmatia noastra se bazeaza exclusiv pe argumente economico-financiare. In trimestrele II si III, ponderea importului in cosul de gaze nu va depasi 20%, iar furnizorii externi vor livra pe piata «gaze de vara» cu reduceri de pret semnificative. Daca avem in vedere si aprecierea monedei nationale fata de dolar, care ieftineste si mai mult pretul de intrare la distribuitorii de gaze naturale, chiar nu exista nici o ratiune pentru a majora pretul gazelor", potrivit unui comunicat al CONPIROM.

Tot articolul, in Jurnalul National

Boagiu: Un sfert din sinele de tren ale tarii vor fi inchise sau inchiriate... Campania negativa de publicitate platita de PCC SE in dauna Oltchim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x