Antena Căutare

Se schimbă total modul în care sunt calculate ratele românilor! Cine va putea beneficia de noile modificări

Modul în care sunt calculate ratele românilor se schimbă. Ministerul Finanțelor introduce un nou indice, în locul ROBOR, arată un proiect de ordonanță de modificare a controversatei ordonanțe 114.

rata, imprumut, credit, robor

Modul în care sunt calculate ratele românilor se schimbă. Ministerul Finanțelor introduce un nou indice, în locul ROBOR, arată un proiect de ordonanță de modificare a controversatei ordonanțe 114. Beneficiarii vor fi doar cei cu credite noi sau persoanele care își refinanțează împrumutul.

Noul draft publicat de Ministerul Finanțelor prevede și schimbări în ceea ce privește cota de impozitare a băncilor.

Noile prevederi ale ordonanței modifică modul în care se acordă creditele în lei pentru români. Astfel, creditele în moneda națională nu se vor mai raporta la ROBOR, ci la un indice de referință ce a fi calculat de către BNR, trimestrial.

Dacă, inițial, ministrul Finanțelor anunțase că băncile vor fi obligate să modifice și contractele în derulare, la cererea bancherilor, Guvernul a revenit asupra deciziei.

„Noua formulă se va aplica noilor credite în lei. Pentru creditele în derulare, formula de schimbare este cea de refinanțare. Practic, cei care au credite în lei vor face, eventual, o cerere de refinanțare a acelui împrumut”, a explicat ministrul Finanțelor.

Mai multe detalii, în materialul video de mai jos:

sursa: antena3.ro

Externalizarea serviciilor de salarizare: 4 răspunsuri pe care trebuie să le aibă orice companie... Curs valutar euro 27 martie 2019. Cât costă euro, azi, la casele de schimb...
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x