Antena Căutare

SPECIAL! Capusa de 7 milioane € pe sanatatea postasilor

Vezi "filmul" unui contract aranjat pentru o societate "portocalie"!

Banii pentru servicii de sanatate pot fi cheltuiti de sefii institutiilor publice dupa bunul lor plac, potrivit legislatiei achizitiilor publice.

Un astfel de exemplu ni-l da Compania Nationala Posta Romana (CNPR), care a incheiat recent un contract de peste 7 milioane de euro, pentru servicii de medicina muncii, cu o societate apartinand clientelei politice, printr-o procedura de achizitie aranjata de la un capat la altul. Medicina muncii presupune in pricipal o serie de teste prin care este urmarit efectul activitatii angajatilor asupra sanatatii lor.

Potrivit OUG 34/2006, prin care au fost reglementate achizitiile pu¬blice, fondurile publice pot fi cheltuite pentru diverse servicii, inclusiv pentru cele de medicina muncii, doar cu obligatia publicarii anunturilor de atribuire - in cel mult de 48 de ore de la momentul atribuirii.

Aceasta libertate "legala" in risipirea banului public a fost si este folosita pentru alimentarea unor afaceri personale ale celor pusi sa administreze institutii sau societati de stat. Cazul pe care vi-l prezentam astazi este unul cat se poate de edificator.

Nici macar obligatia legala de publicare a anuntului de atribuire in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) nu a fost respectata. Anul trecut, CNPR a anuntat ca asteapta pierderi de zeci de milioane de euro. In ciuda acestei realitati, bataia de joc, pe seama banilor Postei, a celor care conduc aceasta institutie in ultimii ani continua fara nici o retinere.

Tot articolul, in Jurnalul National

S-au scumpit cozonacii, ouale si carnea de miel!... Generali a achitat cea mai mare dauna din istoria asigurarilor din Romania: 55 mil. lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x