Antena Căutare

Taxa "Robin Hood": Afaceristii vor pedepsirea petrolistilor pentru preturile mari

Reprezentantii oamenilor de afaceri din Romania vor din nou ca Guvernul sa introduca taxa de tip "Robin Hood" pentru companiile petroliere din cauza preturilor lor foarte mari la carburanti, mai ales in conditiile in care pretul barilului de petrol este mult mai mic fata de nivelurile-record de acum doi ani, dar preturile la pompa le-au depasit.




OCAUA MICA
Daca acum doi ani barilul de titei ajunsese la 147 de dolari, iar carburantii aveau preturile maxime in jur de 4,85 lei pe litru, acum pretul mediu al titeiului pe bursele internationale este de 80 de dolari, dar ale unor sortimente au sarit de 5 lei pe litru.

Tintele AOAR sunt Petrom - "compania care extrage petrol la 20 de dolari pe baril" -, dar si Rompetrol si Lukoil, care importa cantitatile necesare de petrol care sa fie procesate la rafinariile Petromidia si Petrotel.

Asociatia cere examinarea evolutiei pretului combustibililor pe piata locala si internationala si considera ca intr-o perioada economica dificila nu se justifica obtinerea de profituri doar prin mariri de preturi ca urmare a unei pozitii dominante.

Citeste mai mult in Jurnalul National

Topul bancilor in functie de nivelul creditelor neperformante... Chiriile s-au redus la jumatate fata de anul 2009...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x