Antena Căutare

"Telenovela" pe burse: Actiunile europene, in scadere dupa ce BCE a dezamagit investitorii

Marile burse europene si cea de pe Wall Street si-au inchis din nou sedintele in scadere, dupa cateva zile de optimism. Investitorii si-au aratat, astfel, dezamagirea fata de o declaratie a lui Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE). Acesta a reafirmat ca Banca este gata "sa faca totul" pentru salvarea zonei euro, dar nu a anuntat nicio actiune imediata in acest sens. BCE a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la minimul record de 0,75%.

Indicele Stoxx Europe 600 a pierdut 1,3%. Indicatorul a fost tras in jos de cotatiile bancilor, Banco Santander si Deutsche Bank pierzand peste 5% fiecare, potrivit Bloomberg. Actiunile Veolia Environnement s-au prabusit cu 12%, dupa ce compania de utilitati a anuntat ca rezultatele din prima jumatate a anului au fost afectate de situatia economica din Italia si Spania.

"Pietele asteptau prea mult de la reuniunea BCE si au fost dezamagite. Au fost prezentate o serie de idei de catre Draghi, dar au lipsit detaliile, in timp ce pietele asteptau un plan concret", a declarat Peter Dixon, economist la Commerzbank.

Draghi a semnalat ca BCE va lucra impreuna cu guvernele statelor din zona euro pentru a cumpara obligatiuni suverane. Seful BCE nu a dat insa detalii despre cum ar functiona un astfel de program, afirmand ca aceastea urmeaza sa fie stabilite in urmatoarele saptamani.

Pe marile burse europene, indicele FTSE 100 a pierdut 0,9%, CAC 40 francez cu 2,7%, iar DAX german cu 2,2%.

Romanii ies iar la cumparaturi! Vanzarile de carburanti si alimente au crescut... Zuckerberg, OUT din top 10 miliardari din IT: Actiunile Facebook, la un nou minim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x