Antena Căutare

Romanii ies iar la cumparaturi! Vanzarile de carburanti si alimente au crescut

Romanii s-au reintors la cumparaturi. In prima jumatate a anului, comerciantii au inregistrat vanzari mai mari. Cei mai multi bani au fost lasati la statiile de carburanti, dar si in magazinele alimentare. Chiar si asa, consumul nu este suficient de mare incat sa ajute cu adevarat economia romaneasca sa creasca.

In ciuda faptului ca benzina si motorina s-a scumpit, romanii nu renunta la masina.

In prima jumatate a acestui an, vanzarile carburantilor au crescut cu aproape 10% fata de aceeasi perioada a anului 2011. Asta desi, de la inceputul anului, pretul motorinei a crescut cu aproximativ 6%, iar benzina s-a scumpit cu 8%.

Si magazinele alimentare au vandut mai mult, chiar daca nici alimentele n-au scapat de scumpiri.

Vanzarile la produsele alimentare, bautura si tutun au crescut cu aproape 4% in primul semestru al acestui an, fata de aceeasi periaoada a anului trecut.

In plus, vanzarile produselor nealimentare s-au majorat cu 2%. Chiar daca, in prima jumatate a anului, consumul a crescut cu 4,4%, economistii spun ca lucrurile se vor schimba in urmatoarele sase luni.

"Nu ne putem astepta la o crestere spectaculoasa a consumului. Nu va fi de natura sa genereze o crestere economica prea inalta", a declarat presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.

Spre deosebire de Romania, in Spania, consumul a scazut cu aproape 5%, iar tendinta este aceeasi in Bulgaria, Franta si Polonia.

Mugur Isarescu: "Lamuriti situatia interna si veti fi de mare ajutor"... "Telenovela" pe burse: Actiunile europene, in scadere dupa ce BCE a dezamagit investitorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x