Antena Căutare

Termoelectrica va concedia 300 de angajati

Compania Termoelectrica, detinuta de Ministerul Economiei, va disponibiliza 300 de angajati de la doua sucursale, proces inclus in proiectul de restructurare aprobat in AGA din 16 iunie, anunta Mediafax. De la sucursala Doicesti vor fi disponibilizate 180 de persoane, iar de la sucursala Borzesti vor fi concetiati 120 de angajati, se arata intr-un anunt al Termoelectrica.

Termoelectrica are trei filiale (Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti si Electrocentrale Galati), patru sucursale (Paroseni, Doicesti, Borzesti si Braila) si peste 12.000 de angajati.

Celelalte doua sucursale, respectiv Paroseni si Barila, vor fi transformate in filiale, obtinand astfel statut de societati comerciale.

In luna iunie Ministerul Economiei a anuntat ca vrea sa atraga investitori privati care, in parteneriat cu Termoelectrica, sa inceapa in martie 2012 sa construiasca la centrala de la Doicesti doua grupuri noi de productie a energiei, evaluate la 700 milioane de euro.

Programul de restructurare a Termoelectrica a fost asumat de Guvern in negocierile cu Fondul Monetar International (FMI). Executivul s-a angajat sa desfiinteze in pana in septembrie peste 7.000 de posturi din societatile feroviare, companiile energetice si Posta Romana si ca va reduce costurile de functionare ale acestora prin renegocierea contractelor aflate in derulare.

In total, in acest an Ministerul Economiei intentioneaza sa concedieze 1.480 de angajati din sase companii energetice pe care le controleaza.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

BCE: Daca Grecia intra in incapacitate de plata se declanseaza haosul... Boardul FMI a evaluat pozitiv acordul cu Romania...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x