Toți pensionarii trebuie să afle! Ce se întâmplă cu banii în perioada următoare: „Vom vedea care este...”

 
+2 click pentru
galerie

Vestea importantă pentru milioane de români! Ministrul Muncii a oferit informația momentului despre ceea ce urmează să se întâmplă cu pensiile, în perioada următoare!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PENSIILE. Într-un interviu recent, Marius Budăi (ministrul Muncii și Justiției Sociale) a explicat în ce situație se află persoanele pensionate și la ce ar trebui să ne așteptăm, în perioada următoare.

Întrebat în ce măsură schimbările adoptate recent sunt sustenabile, oficialul a răspuns în felul următor:

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PENSIILE. „Vă aduc aminte că în 2017 aveam 18 miliarde deficit la fondul de pensii. Am închis 2018 cu patru miliarde, o scădere de la 18 la 4, şi avem acum circa un miliard încă deficit dar ne închidem pe trimestrul doi cu excedent şi acoperim deficitul din prima parte a anului. Vom face execuţia la nouă luni şi vom vedea exact care este situaţia”.

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PENSIILE. Mai mult decât atât, Budăi a explicat faptul că oricine care se uită pe REVISAL poate vedea faptul că au fost create mai bine de 260.000 de locuri de muncă în ultimii ani:

„Dacă ne uităm în REVISAL sunt create peste 260.000 de noi locuri de muncă în aceşti ani. O dată cu creşterea masei salariale la bugetari, o dată cu creşterea salariului mediu pe economie, o dată cu majorarea salariului minim, mărindu-se şi numărul de locuri de muncă a crescut clar masa salarială în România. Crescând masa salarială, a crescut şi contribuţia”, a explicat Marius Budăi, conform celor de la dcnews.ro.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI