Antena Căutare

Ungaria, campioana UE la TVA: 27%!

Guvernul ungar pare decis sa-si duca la indeplinirile angajamentele asumate, respectiv de reducere a datoriilor publice pana la 73,2% din PIB, pana la sfarsitul anului, si pana la 72% in 2012. Prin urmare, de la 1 ianuarie 2012, in Ungaria Taxa pe Valoare Adaugata (TVA) va creste la 27%.



Iar incepand cu anul viitor, se va proceda la majorarea cu doua puncte a TVA, pana la 27%, cel mai ridicat nivel din UE. In plus, va fi aplicat un program de ajustari fiscale de 2,6 mld.euro (750 mld. forinti), cu 200 mld. forinti mai mult decat prevederile initiale.

In acest context, ministrul economiei, Gyorgy Matolcsy, a anuntat ca guvernul a inaintat spre examinare parlamentului programul referitor la rambursarea anticipata a creditelor in valuta la un curs sub cel pietei.

Aceasta intentie a Ungariei a starnit nemultumirea Austriei, care a anuntat recent ca va sesiza Uniunea Europeana. In alta ordine de iei, Matolcsy a precizat ca executivul ungar anticipeaza o inflatie medie anuala de 4,2%, superioara primelor prognoze, care indicat 3,4%.

Sursa: Financiarul

UE: Penalizari sporite pentru statele in care deficitul bugetar depaseste limitele admise... Aeroportul Bucuresti Baneasa, transformat intr-o aerogara de lux...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x