Antena Căutare

UPDATE: Presiunea gazelor, sub cota de avarie!

"Codul portocaliu de ger", care a coborat mercurul in termometre pana la -29 de grade Celsius, luni noaptea, la Intorsura Buzaului, a dus la cresterea consumului de gaze, dar si la scaderea presiunii acestora pana la 2,8 bar, cu mult sub cota de avarie, de 4 bar.

UPDATE 16.10: Consumul de gaze naturale in Romania a atins un record istoric, situatie care a dus la majorarea importurilor de gaze, dar deocamdata nu se impune declansarea situatiei de urgenta, a declarat secretarul de stat in Ministerul Economiei Claudiu Stafie

UPDATE 14.50: Gerul extrem de puternic din ultima vreme a dus la o crestere cu 30% a consumului de gaze, iar presiunea a scazut semnificativ, mai ales in Bucuresti, a informat GDF Suez

Sondele de extractie din Romania ale Petrom si Romgaz lucreaza la capacitate maxima, dar cele doua companii au fost nevoite sa creasca imporuturile de gaze scumpe din Rusia, pentru a face fata cererii.

"OMV Petrom a decis sa contribuie la securitatea aprovizionarii in aceste conditii grele, suplimentand importurile prin Isaccea (judetul Tulcea - n.r.) cu o cantitate mai mare de 20% din deficitul estimat de autoritati pentru zilele urmatoare, desi avea toate vanzarile de gaz acoperite cu achizitiile si productia interna corespunzatoare", se arata intr-un comunicat al companiei.

In aceeasi situatie se afla si Romgaz, compania detinuta de statul roman. Aceasta a anuntat ca asigura productia maxima de gaze naturale din campurile de gaze exploatate, gaze comercializate in principal catre E.ON Romania si GDF-Suez Romania, principalii distribuitori din tara.

"Desi nu are competente in echilibrarea pietei de gaze naturale din Romania, Romgaz a demarat importuri de gaze naturale", a comunicat Romgaz.

Mia de metri cubi de gaze adusa din Rusia costa peste 500 de dolari, in timp gazele extrase din Romania au un pret 150 de dolari/mia de metri cubi.

VIDEO! Traian Basescu: Tratatul fiscal ofera avantaje clare si tarilor noneuro... Trei companii romanesti, pe lista neagra a Trezoreriei americane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x