Antena Căutare

Vanzarile rezidentiale: Sudul ieftin a castigat „teren“ in fata nordului exclusivist

Majoritatea dezvoltatorilor din zonele Berceni-Jilava-Vitan Barzesti sunt pe cale de a-si lichida stocurile de locuinte. Unu din trei investitori activi in sud a inceput sau pregateste noi investitii in segmentul rezidential ieftin. Nordul recolteaza ce a semanat, vanzari slabe in ansambluri scumpe, doar pe jumatate locuite.

In timpul boomului imobiliar, desi sudul Capitalei nu era absolut lipsit de santiere, atentia tuturor dezvoltatorilor mari a fost indreptata exclusiv catre zo­ne­le traditionale de resedinte, aflate in mare parte in zona de nord a Bucu­restiului.

La mai mult de doi ani de criza a vanzarilor de locuinte, piata a inceput sa dea semne de miscare resimtite insa doar de anumite segmente, eligibile prin programul de imprumuturi „Prima casa".

Intamplarea a facut ca zona de nord a Bucurestiului sa se specializeze in dezvoltari rezidentiale premium si de lux, motiv pentru care in aceasta parte a orasului vanzarile dezvol­ta­torilor sunt anemice, iar cifrele re­pre­zentand noi investitii reduse la zero.

In celelalte parti ale Bucurestiului, unde constructorii au mixat luxul cu clasa „eco­no­mica", dar unde locuintele ieftine re­pre­zinta totusi cea mai mare cota din por­tofoliul dezvoltat, vanzarile de locu­inte au avut cifre ceva mai bune.

Zonele de vest si sud s-au specializat mai ales pe categoria locuintelor din clasa „econo­mica", proiectele mari fiind vandute in proportie de 85%-95%, in timp ce micile investitii, comercializate integral.

„Prima casa" nu i-a ajutat pe dezvoltatorii de locuinte ieftine doar sa vanda rapid, ci a impulsionat si noi investitii.

Tot articolul, in Financiarul

Tsunamiul provocat de inchiderea Arpechim a maturat sute de firme din industria chimica... CEC si-a majorat capitalul social cu 52,9 milioane lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x