Căutare Live

Wall Street a început trimestrul al doilea cu un declin al indicilor de peste 4%

Indicii bursieri de pe Wall Street au început miercuri trimestrul al doilea cu un declin de peste 4%, din cauza unui avertisment sumbru din partea administraţiei Trump, potrivit căruia bilanţul deceselor provocate de coronavirus ar putea fi de până la 200.000, investitorii încercând să se retragă către active sigure, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average, S&P 500 şi Nasdaq Composite au scăzut fiecare cu 4,4%.

În primele trei luni ale anului, indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere trimestrială din 1987, în timp ce S&P 500 a consemnat cel mai grav declin de la criza financiară din 2008, pe fondul dovezilor tot mai clare referitoare la impactul economic al pandemiei de cronavirus.

Datele economice p au arătat că activităţile manufacturiere din Statele Unite s-au contractat sub aşteptări în luna martie, dat perturmările provocate de pandemia de coronavirus au făcut ca noile comenzi primite de fabrici să atingă cel mai redus nivel din ultimii 11 ani, consolidând opinia economiştilor că ecomia americană este în recesiune.

De asemenea, oprirea activităţilor de către companii, în urma măsurilor autorităţilor de a limita răspândirea coronavirusului a făcut ca numărul locurilor de muncă din sectorul privat să scadă în ultima lună cu 27.000, acesta fiind primul declin consemnat din sepembrie 2017, potrivit datelor publicate de ADP National Employment Report.

Sursa : news.ro

După pandemie, ne poate lovi și criza alimentară mondială. Avertismentul OMS, OMC și FAO... Preţurile petrolului au închis miercuri în scădere. AIE: şocul pandemiei de coronavirus se va resimţi în lanţurile de ap...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri