Înfiorător! Ce au descoperit polițiștii într-o autogară din Sri Lanka: „Erau împrăștiate pe jos...Niciun suspect nu a fost arestat”

 

La doar o zi de la cumplitul val de atentate în care și-au pierdut viața peste 290 de oameni și alți 500 au fost răniți, autoritățile din Sri Lanka au făcut o descoperire importantă într-o autogară din capitala Colombo.

„87 de detonatoare au fost decoperite în autogara Bastian Mawatha din Pettah”, au anunţat forţele de ordine într-un comunicat.

Acest cartier se află la jumătatea drumului între hoteluri de lux de pe faleză şi Biserica Sf. Anton, unde au fost comise atacuri în duminica Paştelui, la Colombo.

„Poliţia a găsit 12 dintre ele (detonatoare) împrăştiate pe jos, iar mai târziu a percheziţionat un depozit de descărcare în care fost găsite alte 75 de detonatoare”, au precizat forţele de ordine.

„Niciun suspect nu a fost arestat. Poliţia din (cartierul) Pettah îşi continuă ancheta”, se arată în comunicat.

STARE DE URGENŢĂ ŞI ZI DE DOLIU NAŢIONAL

Sri Lanka a decretat luni intrarea în vigoare a stării de urgenţă, începând de la miezul nopţii (21.30, ora României), în numele „securităţii publice” şi a declarat o zi de doliu naţional marţi.

Starea de urgenţă are ca scop să consolideze acţiunea forţelor de securitate, dotându-le cu puteri speciale.

„Acest lucru a fost decis cu scopul de a autoriza poliţia şi cele trei forţe (ale armatei) să asigure securitatea publică”, a anunţat într-un comunicat preşedinţia acestei insule din Asia de Sud.

Duminică, în decurs de câteva ore, bombe au semănat moartea şi teroarea în hoteluri de lux şi biserici care oficiau slujba de Paşte, în mai multe locuri din ţară. Forţele de ordine au arestat 24 de persoane.

Premierul Ranil Wickremesinghe a anunţat duminică faptul că opt persoane au fost arestate, însă autorităţile nu au furnizat alte detalii. O sursă din cadrul poliţieii a declarat pentru AFP că suspecţii erau deţinuţi în două locuri, în capitală şi în apropiere de capitală. Ei fac parte cu toţii din aceeaşi grupare radicală, potrivit aceleiaşi surse.

Cel puţin două dintre cele opt atacuri au fost comise de către atacatori sinucigaşi, potrivit poliţiei şi altor surse.

Trei poliţişti au fost ucişi după ce alt kamikaze s-a detonat în timpul unui raid al poliţiei într-o casă în care se aflau suspecţi.

Autorităţile au atribuit valul de atentate coordonare unei grupări islamiste locale - National Thowheeth Jama'ath (NTJ) -, care nu le-a revendicat, pentru moment.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI