Antena Căutare

A murit Sven Hassel. Scriitorul avea 95 de ani

Scriitorul danez Sven Hassel a decedat pe 21 septembrie, la varsta de 95 de ani. Anuntul a fost postat pe site-ul sau oficial.

Potrivit primelor informatii, Sven Hassel ar fi murit in urma unei afectiuni cardiace.

"Sven avea un ras contagios care venea direct din inima. Avea o incredibila putere a vointei, pe care o manifesta cu multa seriozitate, un rezultat al supravietuirii ororilor razboiului. De fapt, expresia sa ascundea un suflet plin de pasiune pentru viata si un fel de a se minuna precum un copil, trasaturi pe care putine persoane le mai mentin ca adulti. Era un supravietuitor, un luptator, un povestitor si un visator", scrie in mesajul de pe site-ul oficial al scriitorului.

Sven Hassel, pe numele sau Sven Pedersen, s-a nascut pe 19 aprilie 1917, la Fredensborg, in Danemarca. La varsta de 14 ani a intrat in marina comerciala, iar in 1937 Hassel s-a mutat in Germania pentru a se inrola ca voluntar in armata. A luptat pe mai multe fronturi, fiind ranit de mai multe ori. In cele din urma, a ajuns la gradul de locotenent. S-a predat trupelor sovietice de la Berlin in 1945 si si-a petrecut anii urmatori in diverse lagare de prizonieri. A inceput sa scrie prima sa carte, "Legiunea Blestematilor", in timp ce era prizonier in lagare, conform Mediafax.

De-a lungul timpului, Sven Hassel a publicat mai multe volume, intre care: "Legiunea blestematilor", "Blindatele mortii", "Camarazi de front", "Gestapo", "General SS", "Imperiul iadului", "Moarte si viscol", "Drum sangeros catre moarte", "Curtea martiala" si "Comisarul".

In anul 1987, cartea "Blindatele mortii" a fost ecranizata sub denumirea "The Misfit Brigade".

FOTO: Ghimpele

Lupte de strada la Atena. O greva generala de 24 de ore a paralizat Grecia... Peste 100 de oameni mor zilnic in urma conflictelor din Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x