Antena Căutare

A murit Wangari Maathai, prima femeie de origine africana laureata la Premiul Nobel

Wangari Maathai, prima femeie de origine africana, distinsa cu Premiul Nobel pentru Pace, a murit, la varsta de 71 de ani, "dupa o lunga si grea lupta cu nemilosul cancer", informeaza BBC.

Militanta ecologista din Kenya a fondat in 1977 "Miscarea centurii verzi", principalul proiect de plantare de arbori in Africa. Acest proiect a dus la creearea de noi locuri de munca pentru femei, ajuntandu-le astfel sa-si ridice nivelul in societate.

Wangari Maathai a luptat pentru drepturile omului, motiv pentru care a fost hartuita, calomniata si incarcerata de regimul fostului presedinte kenyan Daniel Arap Moi.

"Atunci cand ne distrugem resursele naturale, ne batem intre noi pentru a le stapani", a declarat Maathai pe vremea cand era membru in Parlamentul kenyan.

Citeste si Jurnalul!

Foto: takingrootfilm.com

Rasturnare istorica: STANGA a preluat puterea in Senatul francez... Parlamentul spaniol a fost dizolvat. Alegeri anticipate, pe 20 noiembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x