Antena Căutare

AFP: Succesul artistilor romani, "un balsam pentru o tara corupta si saraca"

Succesul cantaretilor romani atrage atentia presei internationale. Artisti precum Inna, Alexandra Stan, Edward Maya sau Play&Win incing scenele din Europa si America. Melodiile romanilor au cucerit milioane de fani in orice colt al lumii, scrie France Presse.

"Muzica dance romaneasca este foarte populara in toata lumea", a confirmat pentru AFP Eelko van Kooten, patronul unei case de discuri.

Saptamana trecuta, Edward Maya (numele adevarat Eduard Marian Ilie), 24 de ani, absolvent al Conservatorului din Bucuresti, a primit premiul Billboard pentru cea mai buna piesa dance, cu melodia "Stereo Love", devansand-o pe mult mai celebra Lady Gaga. Maya face furori si in Canada si Spania, tari care l-au rasplatit pe roman cu discuri de platina pentru vanzari.

Inna, 24 de ani, are peste doua milioane de single-uri vandute pe glob, cam toti atatia fani pe Facebook si discuri de platina castigate in Franta si Spania, scrie France Presse. Hit-urile romancei "Sun is Up", "Amazing" sau "Hot" au fost vizualizate de peste 100 de milioane de fani pe YouTube.

"Niciodata n-am crezut ca voi avea un asemenea succes!", s-a confesat francezilor, care au insotit-o pe romanca la turnarea noului ei videoclip, pe care-l realizeaza cu Alex Heron, regizor care a lucrat si cu Kylie Minogue.

O alta reteta de succes a muzicii romanesti poate fi gasita intr-un studio de inregistrari din Capitala. Aici, echipa France Presse i-a gasit pe membrii trupei Play&Win, cei care sunt in spatele proiectelor Inna si Akcent. Ei sunt pasionati de muzica, muncesc ore in sir si vor sa creeze sound-uri care sa prinda la public.

"Melodiile sunt simple, cu refren usor de retinut. Cantecele Play&Win nu au nimic extraordinar, insa reusesc sa incinga discotecile", a spus patronul unei discoteci din Franta.

Internetul, de asemenea, a fost un factor cheie care le-a permis romanilor sa-si faca muzica auzita si dincolo de granite. "Suntem foarte multumiti de ceea ce am reusit", au spus membrii trupei Play&Win, care "raman totusi modesti in fata succesului mondial", comenteaza AFP.

"Succesul romanilor este ca un balsam intr-o tara afectata de o grava criza economica si a carei perceptie in strainatate este adesea limitata la saraca si corupta", conchid jurnalistii de la France Presse.

Sursa: Jurnalul National

Belgrad: 10.000 de oameni au manifestat fata de arestarea lui Ratko Mladici... NATO isi cere scuze pentru moartea unor civili afgani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x