Antena Căutare

Airbus si AirAsia au anuntat o intelegere record pentru 200 de avioane

Airbus a strans o multime de comenzi la show-ul de la Paris, printre care si cea mai mare comanda de avioane din istorie. Compania malaieziana de zboruri low-cost Air Asia a cumparat 200 de modele cu consum mic A320neo, intr-o tranzactie in valoare de 18 miliarde de dolari.

Aceast a eclipsat tranzactia de miercuri, cand IndiGo din India a confirmat o comanda pentru 180 de avioane Airbus (150 A320neo si 30 A320s) in valoare de 15,6 miliarde de dolari.

Airbus a spus ca intelegerea cu AirAsia a transformat compania din Malaysia in cel mai mare client pentru o singura linie de produse. In total, AirAsia a plasat comenzi ferme pentru 375 de aeronave din familia A320, avand deja 89 in functiune.

Airbus a eclipsat rivalul Boeing la evenimentul de la Paris, preturile mari la combustibil indreptand clientii catre aeronave eficiente din punct de vedere al consumului.

Compania detinuta de EADS estimeaza ca a vandut peste 700 avioane A320neo pana acum. "Exista posibilitatea sa ajungem la 1.000 de avioane vandute la finalul show-ului", a declarat directorul de vanzari al Airbus, John Leahy.

Conform BBC, avioanele A320neo au devenit populare datorita consumului cu 15% redus si a costurilor de intretinere cu 30% mai mici.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Bogatii lumii sfideaza criza. Numarul milionarilor, la nivel record!... Peste 60 de detinuti au evadat printr-un tunel dintr-o inchisoare din Yemen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x